Badminton Malmö 1938 Systrarna Falkenberg BK33

Vi flyttar snart in i en gammal badmintonhall!

Efter en stadig tillväxt under Corona-pandemin lämnar vi om några veckor vår plats på Minc (Malmö Inkubator) för ett nytt spännande kapitel. Vi flyttar till egna lokaler i centrala Malmö och det är inte vilka lokaler som helst! Har du hört talas om ett ställe som heter Stormhallen och som ligger cirka 150 meter från Malmö Centralstation?

En udda och överraskande plats med historisk bakgrund! Om väggarna kunde tala skulle de antagligen berätta om alla bataljer mellan de nya lokala badmintonklubbarna på 1930-talet eller de många spännande matcherna mot lag från Köpenhamn eller Stockholm.

Kanske har du föräldrar eller farföräldrar som spelat i Stormhallen? De två systrarna på bilden är från 1938 och vad vi förstått pågick här badmintonspel i 40 år ända fram till 1970-talet. Vi är angelägna om att hitta mer dokumentation, artiklar och gamla bilder från förr som är relaterat till lokalerna. Så om du stöter på något av intresse, tveka inte att kontakta oss!